Vil du sove godt?

Hvis du drømmer du om at sove godt, så er det en drøm, der højst sandsynlig kan gå i opfyldelse.

Søvn fylder virkelig meget i mit liv. Ikke fordi jeg har et særlig stort søvnbehov. Eller fordi jeg sover dårligt. Men fordi det at sove godt er et problem for virkelig mange.

Næsten 50 % (halvdelen!) af den voksne, danske befolkning slås med søvnen. Nogen næsten hele tiden. Andre i perioder. Og en del af dem er jeg i kontakt med for at hjælpe dem til en god søvn.

Gennem dette arbejde er jeg blevet klar over, at virkelig megen søvn er dårlig, fordi den bliver gjort dårlig.

Med det mener jeg, at ofte er det søvnens potentielle ejermand eller ejerkvinde, der selv får spoleret den gode, sunde, dybe og livgivende søvn. Og efterlader ham eller hende træt, frustreret og udmattet.

Det er jo langt fra et godt udgangspunkt, hvis du gerne vil haver den god og harmoniske hverdag med højt aktivitetsniveau, overskud samt spændende opgaver og oplevelser, som du sikkert også drømmer om.

Og det kan ske selv om, du både er klog, veluddannet og fornuftig.

Heldigvis kan du gøre noget ved det 😀

Hvad gør det svært at sove godt?

Der er en hel række forskellige ting, der kan forhindre dig i at sove godt. Det er en meget bred vifte, jeg møder, når jeg hjælper med at genfinde den gode søvn. Og der dukker hele tiden nye variationer op, som der skal findes løsninger til.

Her har du nogle af hovedtyperne:

Tankemylder og spekulationer om:

Dine vaner omkring at sove:

Vågner i utide:

Mange af disse ting er altså ting, som handler om, hvad du gør med og omkring din søvn. Det betyder, at du måske gør ting, der er med til at gøre din søvn dårligere, end den behøver at være.

Ikke fordi du bevidst ønsker det sådan, men fordi du ikke tænker over, hvad det betyder for din søvnkvalitet, -mængde eller dybde.

Og er det sådanne ting, der forhindre dig i at sove godt, så er det heldigvis noget du kan ændre på!

Drømmer du om at sove godt

Det sloges Anita og Bente med

Som nævnt kan din søvn være udfordret på en hel masse forskellige måder. Så derfor vil løsningerne være forskellige alt efter problemstilling, sværhedsgrad og din øvrige situation.

Derfor har jeg en brevkasse, for det er en god og nem måde at få svar på dine spørgsmål. Og det benyttede Anita og Bente sig af.

Det er to helt forskellige problemstillinger de har, selvom de begge oplever søvnproblemer.

Anita havde udfordringer med, at tankerne kørte på højtryk om natten, se hendes spørgsmål og mit svar. 

Bente havde en række forskellige søvnproblemer, som gør, at hun ikke har sovet særlig godt i lang tid. Det er hun træt af både fysik og mentalt. I mit svar til hende får hun en række ting at gå videre med, så hun kan få en bedre søvn. Dem kan du sikkert også have glæde af, også selvom din hverdag slet ikke ligner hendes. Du kan læse mit svar på hendes søvnproblemer her.  

Skyldes dine dårlige søvn stress?

Tror eller ved du, at du har svært ved at sove godt på grund af stress, så vil det næppe være nok for dig kun at gøre noget ved din søvn. Så skal der mere og andet til også.  

Vil du høre, hvordan jeg kan hjælpe dig ud af din stress, så tag endelig fat i mig. 

Tine Tangdal, Stressekspert

Mange hilsner

Tine Tangdal – Specialist i stress, personlig effektivitet og tanker med egen virksomhed siden 2009

Læs mere om Tine og hendes historie her

 
 • Blog kategorier

 • Tine Tangdal, ved noget om langvarige stress symptomer
 • Kontakt Tine på
  51 92 10 90

  Eller klik her

 • Mere til dig:

  Svimmelhed og stress

  Svimmelhed Jeg arbejder til dagligt som sygeplejerske og blev i januar langtidssygemeldt, da jeg siden slutningen af november havde haft konstant svimmelhed søvnbesvær, uro i

  Læs mere »

  Inden jeg går på ferie-liste

  En Inden-jeg-går-på-ferie-liste kan hjælpe dig med at få og bevare overblikket over alle de ting, du skal nå inden din ferie. Med den kan du sikre, at du når de ting, der er vigtige for dig

  Læs mere »
  Koncentrationsbesvær, er det noget du oplever?

  Oplever du koncentrationsbesvær?

  Koncentrationsbesvær er blevet en del af min arbejdsdag. Næsten hver dag. Så jeg kender en del til en række forskellige varianter – og heldigvis også en del til, hvordan den kan undgås eller styres.

  Læs mere »
  Vil du være i nuet

  At være i nuet

  At være i nuet Jeg sætter stor pris på at være i nuet. Det er ikke noget, jeg altid har været opmærksom på. Og det

  Læs mere »