Udkørt?

Udkørt klokken 3? Så tag en kop Medova te.

Sådan lød en reklame engang, og det var måske løsningen for nogen.

Men nok ikke ret længe.

Føler du dig også udkørt?

Ikke bare træt, fordi du har været til træning eller har været i gang hele dagen. Men sådan helt udkørt, hvor der næsten ikke er kræfter til at holde dig oprejst? Hvor følelsen går helt ind i knoglerne? Og er det en følelse, som du har jævnligt og måske endda flere dage i træk?

Så skal du tage det seriøst.

For det er et signal fra din krop om, at nu SKAL du lytte, ellers lægger den dig ned.

Og lægger din krop dig ned på den måde, så kan du godt risikere, at det kan tage lang tid inden du kommer op igen.

Din krop er på det her felt klogere end din hjerne – og den skal nok få sin vilje. Det er bare et spørgsmål om, hvor slemt det bliver for dig.

På vej til at blive udkørt?

Jeg skriver ikke det her for at være negativ, men fordi jeg har været der. Min krop gjorde mig passiv i omkring 3 uger, hvor jeg intet, som i absolut intet kunne foretage mig. Jeg var fuldstændig udkørt og sad eller lå helt stille hele døgnet. Det var ret skræmmende at opleve.

I dag er jeg blevet klogere og ret god til at lytte til de stresssymptomer min krop giver mig, så jeg får stoppet op og taget mig en lille pause. For det er som regel nok, når det bliver gjort i tide.

Men jeg kan stadig køre for langt. Det sker, når jeg bliver grebet af noget ekstra spændende eller krævende og vælger at lade være med at reagere på signalerne. Så kommer jeg til at ligge brak en dags tid. Det er en konsekvens af, at jeg har været alvorlig stresset. Mit batteri kan komme helt i bund. Og så er der ikke andet at gøre,end at lade det op igen i form af at lave ingenting.

Det er helt vildt irriterende, når det sker, for jeg har ikke lyst til at bruge min tid på at være udkørt og ligge brak. Jeg vil meget hellere være ude at opleve verden, få løst nogle af mine arbejdsopgaver, sidde og læse en bog, hygge mig med familien eller…..

Ja, der er tusind ting, jeg hellere vil. Så jeg gør mig umage med at lytte og hvile, når min krop fortæller mig, at det er det, jeg skal.

 

Føler du dig udkørt?

Så føler du dig udkørt, så lyt til det og tag en pause. Det kan være den allerbedste investering i dig selv.

Har du svært ved at mærke, hvornår du skal stoppe? Eller ved du ikke, hvad det er du skal mærke efter? Så kan det læres.

Det er en af de vigtigste ting, du kan lære i et stresscoaching forløb – og stresscoaching er effektivt både som forebyggelse, og hvis du allerede er alvorligt stresset.

Har du spørgsmål til stresscoaching eller er du i tvivl om det er kan hjælpe dig, er du velkommen til at kontakte mig. 

Tine Tangdal, stresscoach og kan hjælpe med tankemylder

Mange hilsner

Tine Tangdal – Specialist i stress, personlig effektivitet og tanker med egen virksomhed siden 2009.

Læs mere om Tine og hendes historie her.

4 reaktioner

 1. Det gælder også om at lære sig selv at kende – mærke sine følelser og høre sine tanker 😉 vide hvor meget man kan klare og planlægge bedre inden for alle områderne af livshjulet, så man ikke kommer så langt ud, balancere mellem forandring og forankring. Sikre at hver dag ikke indholder mere end man kan klare og så korrigere næste dag – jeg bruger meget kalenderen til at styre mit liv og could do lister, ved at jeg hele tiden må ændre og omstrukturere.

  1. Kære Mette,
   Fuldstændig rigtigt. For mange er det bare så let at glemme at lytte til og mærke sig selv midt i travlheden. Og det kan så give bagslag, desværre.
   Men jeg glæder mig over hver eneste, der er opmærksom på eller lærer at være opmærksom på sig selv og sit ve og vel.
   Kh.
   Tine

 2. Det rigtig fint at man skal tage en pause… men hvad hvis man er arbejdsløs og lige har været på ferie, man burde ikke Være træt for man sover fint om natten… hvad gør man så?

  1. Kære Linda,

   Tusind tak for dit spørgsmål.

   Man kan sagtens være træt og udkørt, når man er arbejdsløs, for der er jo også en masse krav, man skal leve op til plus en usikkerhed om ens situation. Det trækker mange ressourcer.Lige som en ferie også godt kan være anstrengende, hvis der hele tiden skal foregå noget. Eller hvis der f.eks. er larm og uro.

   Træthed har ikke nødvendigvis kun noget med søvn at gøre, men søvnene har selvfølgelig en stor indvirkning på trætheden. Så sover du godt, så er det i hvert fald godt.

   Træthed hænger sammen med, hvor mange ressourcer, hvor meget energi du har, og hvor meget du bruger. Bruger du mere end du har, vil du nå til et punkt, hvor trætheden vil kunne mærkes stort set hele tiden.

   Din energi bruger du på mange måder. Også tit uden at du lægger mærke til det. Det er ikke kun, når du går på arbejde, dyrker motion eller gør noget andet aktivt. Du bruger også en masse energi, når du tænker over tingene, som f.eks. kan jeg få et arbejde, hvor længe skal jeg være arbejdsløs, hvor får jeg penge til …. Eller dur jeg ikke til …. Jeg ved ikke om det er sådanne tanker, du tænker, men jeg kender mange ledige, der tænker sådan.

   Det kan også være, hvis du tænker over, hvordan andre har det. Eller hvorfor nogen ikke gør noget ved…

   Og når din søvn er god, så må du kigge efter andre steder at tanke energi på.

   Det kan være gennem det, du spiser. ER det alsidigt nok? Får du det, du har brug for at vitaminer og mineraler?

   Eller det kan være gennem gode oplevelser, som at

   – Være sammen med mennesker, der får dig til at grine og føle dig godt tilpas
   – Se sjove You Tube klip
   – Lytte til dejlig musik
   – Nyde en god udsigt
   – Læse en god bog
   – Drikke en dejlig kop kaffe

   Kort sagt få små gode oplevelser, hvor du føler dig godt tilpas, mærker glæden og føler, at du er god nok.

   Er du bevidst om at få sådanne små gode input i din hverdag, kan du samle meget energi her.

   Og tænk gerne tilbage på de gode oplevelser senere på dagen. Og næste dag. Og uge. Så kan du stadig tappe lidt energi af dem.

   God fornøjelse med at finde gode oplevelser.

   Mange hilsner

   Tine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 • Blog kategorier

 • Tine Tangdal, ved noget om langvarige stress symptomer
 • Kontakt Tine på
  51 92 10 90

  Eller klik her

 • NYT KURSUS

  SLIP DIT TANKEMYLDER

  og få overskud og ro