Udkørt klokken 3? Så tag en kop Medova te.

Sådan lød en reklame engang, og det var måske løsningen for nogen.

Men nok ikke ret længe.

Føler du dig også udkørt?

Ikke bare træt, fordi du har været til træning eller har været i gang hele dagen. Men sådan helt udkørt, hvor der næsten ikke er kræfter til at holde dig oprejst? Hvor følelsen går helt ind i knoglerne? Og er det en følelse, som du har jævnligt og måske endda flere dage i træk?

Så skal du tage det seriøst.

For det er et signal fra din krop om, at nu SKAL du lytte, ellers lægger den dig ned.

Og lægger din krop dig ned på den måde, så kan du godt risikere, at det kan tage lang tid inden du kommer op igen.

Din krop er på det her felt klogere end din hjerne – og den skal nok få sin vilje. Det er bare et spørgsmål om, hvor slemt det bliver for dig.

Føler du dig udkørt?

På vej til at blive udkørt?

Jeg skriver ikke det her for at være negativ, men fordi jeg har været der. Min krop gjorde mig passiv i omkring 3 uger, hvor jeg intet, som i absolut intet kunne foretage mig. Jeg var fuldstændig udkørt og sad eller lå helt stille hele døgnet. Det var ret skræmmende at opleve.

I dag er jeg blevet klogere og ret god til at lytte til de stresssymptomer min krop giver mig, så jeg får stoppet op og taget mig en lille pause. For det er som regel nok, når det bliver gjort i tide.

Men jeg kan stadig køre for langt. Det sker, når jeg bliver grebet af noget ekstra spændende eller krævende og vælger at lade være med at reagere på signalerne. Så kommer jeg til at ligge brak en dags tid. Det er en konsekvens af, at jeg har været alvorlig stresset. Mit batteri kan komme helt i bund. Og så er der ikke andet at gøre,end at lade det op igen i form af at lave ingenting.

Det er helt vildt irriterende, når det sker, for jeg har ikke lyst til at bruge min tid på at være udkørt og ligge brak. Jeg vil meget hellere være ude at opleve verden, få løst nogle af mine arbejdsopgaver, sidde og læse en bog, hygge mig med familien eller…..

Ja, der er tusind ting, jeg hellere vil. Så jeg gør mig umage med at lytte og hvile, når min krop fortæller mig, at det er det, jeg skal.

Føler du dig udkørt?

Så føler du dig udkørt, så lyt til det og tag en pause. Det kan være den allerbedste investering i dig selv.

Har du svært ved at mærke, hvornår du skal stoppe? Eller ved du ikke, hvad det er du skal mærke efter? Så kan det læres.

Det er en af de vigtigste ting, du kan lære i et stresscoaching forløb – og stresscoaching er effektivt både som forebyggelse, og hvis du allerede er alvorligt stresset.

Har du spørgsmål til stresscoaching eller er du i tvivl om det er kan hjælpe dig, er du velkommen til at ringe til mig på 5192 1090.

Stresscoach Tine Tangdal, få hjælp til stress

De bedste hilsner

Tine Tangdal – Specialist i stress, personlig effektivitet og tanker med egen virksomhed siden 2009

Læs mere om Tine og hendes historie her