Stresssymptomer

Der findes et utal af forskellige stresssymptomer. Og de kan være meget forskellige fra menneske til menneske. Derfor kan dine symptomer sagtens være nogle hel andre end dem, som dem omkring dig har.

Der er ikke nogen symptomer, der er mere rigtige end andre, men der nogen som optræder oftere end andre. Så der er ikke nogle bestemte symptomer, du skal have, for at du har stress. Du har dine stress symptomer, og andre har deres.

Længere ned på siden kan du finde en oversigt med eksempler på nogle af de mest almindelige stresssymptomer. Finder du ikke de symptomer, du har, kan du altså sagtens være stresset.

Stress symptomerne er inddelt med de samme farver som et lyssignal. Farven angiver, hvor alvorlige de er.

Er du stresset, vil du højst sandsynligt have stress symptomer af forskellig farve. Det er farven på dit alvorligste symptom, der afgør, hvor alvorlig din stress er.

Stresssymptomer

De grønne stresssymptomer

De grønne stresssymptomer er de tidligste signaler, du får. Du får dem lige idet noget stresser eller genrer dig. De udløser stresshormonet adrenalin, der blandt andet sætter dig i alarmberedskab. Det er kun meningen, at du skal have de grønne signaler kortvarrigt.

De grønne symptomer kommer lige præcis der, hvor stressen opstår. Oplever du, at du meget ofte har grønne signaler, kan det være tegn på, at du er på vej til at blive eller måske allerede er stresset. Derfor er det meget vigtigt, at du kender og er opmærksom på dine grønne stress symptomer.

Det giver dig mulighed for at reagere på det, der stresser dig næsten lige der, hvor det opstår. Kan du nøjes med at have grønne stress symptomer, så er det, der stresser dig, som regel lettere at få styr på igen end, hvis du venter. Så kan du undgå at blive hængende i din stress i længere tid, så du får det rigtig dårligt.

 

 

Grønne symptomer

Her og nu stress

De gule stresssymptomer

De gule stresssymptomer er symptomer, du godt må have i en kortere periode på 2-4 uger, hvis du f.eks. har et projekt, du skal gøre færdigt. Er du i en periode, hvor du får gule symptomer, er det vigtigt, at du sørger for at restituere, når perioden er slut.

Gør du ikke det, kommer du ikke ud af din stress og så vil du ende i de røde stress symptomer.

 

 

 

 

Gule symptomer

Periodisk stress

De røde stresssymptomer

De røde stresssymptomer er alvorlige. Får du røde signaler, skal du tage dem alvorligt. Du er nødt til at reagere, så du kan få dem stoppet. Gør du ikke det, kan det få meget alvorlige konsekvenser for dig.

Hvis du får stress symptomer meget ofte, er det vigtigt, at du handler.  Ofte er den korteste vej ud af din stress, at du søger hjælp og får en effektiv og god stressbehandling.

 

 

Røde symptomer

Alvorlig stress

Du kan hente en printvenlig oversigt med stress symptomer her

Tror du, at du er stresset eller har du spørgsmål, er du velkommen til at ringe på 5192 1090 eller skrive til mig.

  • Kontakt Tine på
    51 92 10 90

    Eller klik her