Tænk engang hvor galt det kan gå

Hvor galt kan det gå? Det er da det mest utrolige, der kan ske for dig. Egentlig så var det bare en lille ting, men lige pludselig så er det vokset og er blevet kæmpe stort. Ja, nærmest uoverstigeligt. Så galt kan det gå.

Kan du genkende det?

At en lille ting pludselig er vokset fuldstændig ud af proportioner? Så velkommen i klubben. Vi mennesker er udstyret med en helt særlig og formidabel evne.

Hvor galt kan det gå

Faktisk er vi det eneste dyr, der har denne særlige evne – nemlig forestillingsevnen.  Denne fantastiske blender, hvor du kan kombinere din viden og erfaringer med følelser og ideer, så der opstår nye ting og måder at se og handle på. En aldeles fantastisk evne, som har bragt os vidt i denne verden. Tænk bare på, hvad der er blevet opfundet i de sidste 100 år ved hjælp af denne evne? Det var ikke sket, hvis det ikke vi mennesker havde haft denne evne. 

Men, men, men… forestillingsevnen spiller dig også et pus fra tid til anden. For den er også i stand til at puste ting helt ud af proportioner. Taf for eksemel denne historie: I  TV-avisen fortæller de, at en mand er blevet slået ned på gaden i den anden ende af landet. Han kom gående ned gennem den centrale del af byen en lørdag aften. Og så blev han overfaldet. Virkelig ubehageligt og synd for ham. Ingen tvivl om det.

Åh nej, hvor galt kan det gå

Men historien bliver som regel serveret på en måde, så du og jeg,  seerne, sidder tilbage med følelsen af, at det er sørme blevet usikkert at gå ude om aftenen. Især når det er mørkt. Selv i vores egen lille gade, gisp. 

Sandheden er dog, at det ikke er blevet mere usikkert at gå ned ad DIN egen gade på det minut, det har taget reporteren at fortælle historien. Men det er den FØLELSE, du sidder tilbage med.

Men det er ikke kun journalisten i TV-avisen, der kan binde dig sådan en historie på ærmet. Nogen gange så er det din egen indre reporter, som får blæst historierne op i et kæmpe format, så du bliver utryg, irriteret, bange, vred eller noget anden negativt.

Gør du det meget, så kan du ende i stress. For din stressreaktion bliver aktiveret hver gang, du får en negative følelse . Det sker uanset om det, der udløser reaktionen er virkelig eller ej. 

Er du ikke opmærksom på, hvor galt det kan gå, kan det blive en rigtig dum og ubehagelig oplevelse for dig. 

Vil du vide mere om tankemylder, så læs med her.

Se også blogindlægget Når stress smitter.

Tine Tangdal, stress, effektivitet, søvn

De bedste hilsner

Tine Tangdal – Specialist i stress, personlig effektivitet og tanker med egen virksomhed siden 2009

Læs mere om Tine og hendes historie her.

 • Blog kategorier

 • Tine Tangdal, ved noget om langvarige stress symptomer
 • Kontakt Tine på
  51 92 10 90

  Eller klik her

 • Mere til dig:

  Svimmelhed og stress

  Svimmelhed Jeg arbejder til dagligt som sygeplejerske og blev i januar langtidssygemeldt, da jeg siden slutningen af november havde haft konstant svimmelhed søvnbesvær, uro i

  Læs mere »

  Inden jeg går på ferie-liste

  En Inden-jeg-går-på-ferie-liste kan hjælpe dig med at få og bevare overblikket over alle de ting, du skal nå inden din ferie. Med den kan du sikre, at du når de ting, der er vigtige for dig

  Læs mere »
  Koncentrationsbesvær, er det noget du oplever?

  Oplever du koncentrationsbesvær?

  Koncentrationsbesvær er blevet en del af min arbejdsdag. Næsten hver dag. Så jeg kender en del til en række forskellige varianter – og heldigvis også en del til, hvordan den kan undgås eller styres.

  Læs mere »
  Drømmer du om at sove godt

  Vil du sove godt?

  Vil du sove godt? Hvis du drømmer du om at sove godt, så er det en drøm, der højst sandsynlig kan gå i opfyldelse. Søvn

  Læs mere »