!DOCTYPE html> insert_pixel_code_here

Stress og motion: Hvordan er det nu?

Der er mange meninger, myter og sandheder om stress og motion. Det er forskelligt fra menneske til menneske, hvordan de har det med motion. Det er med til at gøre det svært at gennemskue og vide, hvad der er rigtigt og forkert. Derfor bliver jeg ofte spurgt: ”Hvordan er det nu med stress og motion?” Så her får du mine retningslinjer.

Når du er stresset, altså rigtig stresset og ikke bare har travlt, så er det vigtigt, at motion er en del af din hverdag.

MEN PÅ DEN RIGTIGE MÅDE.

Det er det, fordi det kan hjælpe dig med at få kontrol over din produktion af stresshormoner og få din organisme til at falde til ro igen.

For når, du er stresset, så er din krop og hjerne ude af balance, og det skal du tage hensyn til. (Du kan få en ide om, hvor stresset du er ved at se på dine stresssymptomer)

 

Stress og motion – Sådan skal du gøreStress og motion - hvordan er det nu

Når du har mange stresshormoner i din krop og hjerne, så skal alting inde i dig arbejde lidt hårdere for, at du kan opretholde din hverdag. Det er ikke ualmindeligt, at det kan føles som kamp at få alting til at fungere som normalt. En kamp, som de fleste når at kæmpe et godt stykke tid før, det går op for dem, at de er stressede.

Det slider.

Derfor er energien dalet lige så stille. Og det skal du tages hensyn til, når du skal motionere.

Du er ikke bygget til at ligge brak. Det går ud over dit kredsløb, muskelmasse og meget andet. Derfor skal du holde dig i gang. Men ikke med hård træning f.eks. i fitnesscenter. Det er alt for hårdt, og kan forværre din stress.

I stedet skal du gå dig en rask tur på en halv times tid i et tempo, hvor du får pulsen lidt op, men hvor du ikke bliver udaset. Vil du hellere løbe, cykle, svømme eller lignende, må du gerne det, men hold det inden for en halv time. Pas på hvor meget du anstrenger dig.

Til gengæld skal du røre dig en halv time HVER ENESTE DAG –  også i weekenden.

Er dit stressniveau højt er det nemlig vigtigt, at du kontinuerligt får brændt nogle af dine stresshormoner af. Gør du det, vil din krop efterhånden kunne finde tilbage til, hvad der en naturlig balance er for dig.

Motionerer du kun en dag eller to om ugen, vil det ikke hjælpe dig ret meget i forhold til dit stresshormonniveau. Det er vedholdenheden på et moderart niveau, der har den store indvirkning på din stress.

Det er også vigtigt med motion, når du er sygemeldt med stress.

 

P.S. Har du ikke kræfter til en halv time, så start med mindre og trap op efterhånden, som du får flere kræfter.

P.P.S. Er du slet ikke stresset, så kan du motionere præcis, som du har lyst til. Men husk at lytte til dig selv.

 

 

 

Om forfatteren:

Tine Tangdal - Specialist i stress og personlig effektivitet, stresscoach, forfatter, foredrags- og workshopholder · Se alle indlæg skrevet af Tine · Læs mere om Tine og hendes historie her · 

Skriv en kommentar