En Inden-jeg-går-på-ferie-liste kan hjælpe dig med at få og bevare overblikket over alle de ting du skal nå inden din ferie, så du når de ting, der er vigtige for dig, og ikke bare arbejder løs på må og få med tungen ud af halsen.

Du kan enten bruge din pc, et stor stykke papir eller en notesbog. Det er op til dig. Men på pc’en er det lettest at ændre og rette, hvis det er nødvendigt.

Gør sådan her

inden jeg går på ferieStart med at skrive en lang liste over alt det, du skal nå, inden du går på ferie. Det kan godt se lidt overvældende ud, sådan at line det alt sammen op.

Derfor skal du nu til at prioritere opgaverne. Og her skal du være realistisk.

Marker nu de opgaver, som død og pine, SKAL klares inden du kan holde ferie med et A.

Herefter markerer du de næst vigtigste opgaver med et B.

Opgaver der vil være rare at få klaret markeres med C.

Resten af opgaverne sletter du eller skriver over på en liste, du først skal tage dig af på den anden side af din ferie.

Nu tager du så fat på opgaverne, der er markeret med A. Er der flere end du vil kunne nå inden din ferie, så kan du overveje, om de nu også er så vigtige endda? Eller om det er muligt at videregive nogle af dem til en anden?

Nu lægger du så en plan for, hvornår du skal løse de forskellige opgaver. Med dato, tidsforbrug etc.

Og så er det bare om at gå i gang.

Skulle det vise sig, at du kan nå mere end dine A-opgaver, så kan du tage fat på B-opgaverne.

Du kan vælge have en liste over arbejdsopgaver, opgaver derhjemme eller en fælles liste. Du vælger det, som vil passe bedst til dit liv. 

Inden jeg går på ferie listen giver dig et godt overblik og ro i maven.