Inden jeg går på ferie-liste

En Inden-jeg-går-på-ferie-liste kan hjælpe dig med at få og bevare overblikket over alle de ting, du skal nå inden din ferie, så du kan gå på ferie med ro i maven.

For med den kan du sikre, at du når de ting, der er vigtige for dig, så du ikke bare arbejder løs på må og få med tungen ud af halsen, så du går ind i din ferie med et alt for højt stressniveau.

Du kan bruge din pc, et stor stykke papir eller en notesbog. Det er op til dig. På pc’en er det dog lettest at ændre , opdatere og rette, hvis det er nødvendigt.

Din inden-jeg-går-på-ferie-liste, der virker

Start med at skrive en lang liste over alt det, du skal nå, inden du går på ferie. En ting per linje.

Det kan godt se lidt overvældende ud sådan at line det alt sammen op. Men det kan betales sig at gøre, for det gør det meget lettere for dig at skabe overblik, så du kan få gjort tingene i den bedste rækkefølge. 

Når du har listet alle opgaverne, skal du til at prioritere dem. Og her skal du være realistisk. Ellers kan du komme til at sabotere dig selv. 

Sådan prioriterer du din liste

Du skal begynde med at markere de opgaver, som død og pine, SKAL klares inden du kan holde ferie, med et A.

Herefter markerer du de næst vigtigste opgaver med et B. Det skal være de opgaver, som du godt kunne tænke dig at nå, men som ikke er nødvendige, for at du kan få en god ferie.

Opgaver, der vil være rare at få klaret, men som ikke vil få betydning for selve din ferie, markeres med C.

Resten af opgaverne sletter du eller parkerer du på en liste, du først skal tage dig af på den anden side af din ferie.

Da A opgaverne er de aller, allervigtigste tager du først fat på dem.

Er der flere, end du vil kunne nå inden din ferie, så  overvej en ekstra gang, om de nu også er så vigtige endda? Eller er der nogle af dem, du kan  videregive til en anden?

Nu lægger du en plan for, hvornår du skal løse de forskellige opgaver. Med dato, tidspunkt, tidsforbrug etc. Jo mere præcis  og realistisk, du er med dette arbejde, jo bedre vil din planlægning fungere, og jo bedre vil du lykkes. 

Vær opmærksom på, om nogle af opgaverne kræver, at noget andet er klaret første. Se med nogle ting er rækkefølgen også vigtig at tænke ind.
Nu er det bare om at gå i gang fra en ende af. 

Viser det sig, at du vil kunne nå mere end dine A-opgaver, så kan du tage fat på B-opgaverne.Du kan vælge have en liste over arbejdsopgaver, opgaver derhjemme eller en fælles liste. Du vælger det, som vil passe bedst til dig og dit liv. 

Når du bruger “Inden jeg går på ferie” listen, får du mulighed for at gå på ferie med god samvittighed,  et godt overblik og ro i maven, så du kan få fuldt udbytte af din ferie.

Tine Tangdal, Stressekspert

Mange hilsner

Tine Tangdal – Specialist i stress, personlig effektivitet og tanker med egen virksomhed siden 2009

Læs mere om Tine og hendes historie her

 
 • Blog kategorier

 • Tine Tangdal, ved noget om langvarige stress symptomer
 • Kontakt Tine på
  51 92 10 90

  Eller klik her

 • Mere til dig:

  Svimmelhed og stress

  Svimmelhed Jeg arbejder til dagligt som sygeplejerske og blev i januar langtidssygemeldt, da jeg siden slutningen af november havde haft konstant svimmelhed søvnbesvær, uro i

  Læs mere »
  Koncentrationsbesvær, er det noget du oplever?

  Oplever du koncentrationsbesvær?

  Koncentrationsbesvær er blevet en del af min arbejdsdag. Næsten hver dag. Så jeg kender en del til en række forskellige varianter – og heldigvis også en del til, hvordan den kan undgås eller styres.

  Læs mere »
  Drømmer du om at sove godt

  Vil du sove godt?

  Vil du sove godt? Hvis du drømmer du om at sove godt, så er det en drøm, der højst sandsynlig kan gå i opfyldelse. Søvn

  Læs mere »
  Vil du være i nuet

  At være i nuet

  At være i nuet Jeg sætter stor pris på at være i nuet. Det er ikke noget, jeg altid har været opmærksom på. Og det

  Læs mere »