At være i nuet

Jeg sætter stor pris på at være i nuet. Det er ikke noget, jeg altid har været opmærksom på. Og det er bestemt heller ikke noget, jeg er hele tiden. Men jeg er der betydelig mere, end jeg har været. Og jeg er blevet god til at finde nuet.  

En af de store gevinster ved at være i nuet er nemlig, at du får mulighed for at opfatte og nyde mere af det, der sker i dit liv. Det er også der, hvor du kan mærke dig selv og lægge mærke til, hvordan du selv og dem omkring dig har det. For du er til stede.

Der sker en masse forskellige ting i dit liv. Hele tiden. Store og små ting mellem hinanden. Så det nogen gange er svært at få øje på dem alle sammen. Og er du ikke til stede i dit eget liv, så er det endnu sværere.

Det er ærgerligt, især hvis du går glip af de ting, som er med til at gøre livet værd at leve. Alle de ting, som giver dig glæde, gode oplevelser og fornyet energi.

Derfor er nuet så vigtigt for dig

Der er utrolig mange mennesker, der er helt optaget af alt det, de skal, vil eller er nødt til. Det er det, der fylder deres tanker og opmærksomhed. Hvor de hele tiden er på vej til det næste eller er i gang med at planlægge noget. Alt sammen noget der skal ske om lidt eller endnu senere.

Er det noget du kan genkende?

Så er du meget i fremtiden. I hvert tilfælde mentalt. Og så er du ikke til stede i dit eget liv. Det virkelige liv. Du er i et fiktivt liv. Som måske, måske ikke bliver til virkelighed. Det kan kun fremtiden vise.

Det vil sige, at du løber efter en gulerod, du måske aldrig når. For hver gang du er lige ved at nå den, flytter den sig og tager form af noget andet, der gerne skal ske i fremtiden. Løber du meget på den måde, så kommer du let til at hoppe på hamsterhjulet. Og så er vejen til at ende i stress ikke særlig langt væk.

I nuet går hamsterhjulet i stå. For du bruger din opmærksomhed og energi på den opgave du er i gang med, de mennesker, der er omkring dig, den mad du spiser, den musik du lytter til etc. Du OPLEVER det du gør.

Vil du være i nuet

Et godt redskab til at træne din evne til at være i nuet

Anskaf dig en notesbog. Skriv hver dag tre ting i den, som du netop den dag er blevet glad over. Eller har syntes var dejlige. Eller har beriget dig på en anden måde.

Du må kun skrive hver ting én gang. Så har du skrevet: ”Dejligt solskinsvejr” én dag, så kan du ikke skrive det en anden dag.

Det tvinger dig til at gå mere i detaljen og være i nuet, så du kan opfange mere af, hvad du ser og oplever.

Du træner dig i at være

 

100 % til stede 

=>

Du investerer din tid og energi 100 % i det, 

du har valgt at brugt dit liv på lige nu 

=>

Du får fuldt udbytte af øjeblikket

 

Held og lykke med at være i nuet.

Tine Tangdal

Mange hilsner

Tine Tangdal – Specialist i stress, personlig effektivitet og tanker med egen virksomhed siden 2009

Læs mere om Tine og hendes historie her

Vil du have hjælp til at være i nuet, så er du velkommen til at kontakte mig. 
 • Blog kategorier

 • Tine Tangdal, ved noget om langvarige stress symptomer
 • Kontakt Tine på
  51 92 10 90

  Eller klik her

 • Mere til dig:

  Svimmelhed og stress

  Svimmelhed Jeg arbejder til dagligt som sygeplejerske og blev i januar langtidssygemeldt, da jeg siden slutningen af november havde haft konstant svimmelhed søvnbesvær, uro i

  Læs mere »

  Inden jeg går på ferie-liste

  En Inden-jeg-går-på-ferie-liste kan hjælpe dig med at få og bevare overblikket over alle de ting, du skal nå inden din ferie. Med den kan du sikre, at du når de ting, der er vigtige for dig

  Læs mere »
  Koncentrationsbesvær, er det noget du oplever?

  Oplever du koncentrationsbesvær?

  Koncentrationsbesvær er blevet en del af min arbejdsdag. Næsten hver dag. Så jeg kender en del til en række forskellige varianter – og heldigvis også en del til, hvordan den kan undgås eller styres.

  Læs mere »
  Drømmer du om at sove godt

  Vil du sove godt?

  Vil du sove godt? Hvis du drømmer du om at sove godt, så er det en drøm, der højst sandsynlig kan gå i opfyldelse. Søvn

  Læs mere »