Julen nærmer sig nu med hastige skridt, og du har du juletravlt. For tingene skal falde i hak inden d. 24. Har du svært ved at se, hvordan du skal bære dig ad med at nå det hele? Eller nå det hele på en rar måde? Så få hjælp her.

Start med at skrive en lang liste over alle de ting, du skal nå inden din juleaften kan begynde.

Når listen er klar, laver du en kolonne til juleaftens dag, en til lille juleaftens dag og en til alt det, du skal nå i dagene inden.

Skriv nu tingene ind i de forskellige kolonner og sæt tid på – realistisk tid. Og overvej, i hvor god tid, tingene kan gøres. Jo mindre du har i sidste øjeblik, jo mere ro vil du have til sidst.

Har du juletravlt, så skab overblikStart nu med juleaftens dag. Skriv A ud for de ting, som simpelthen SKAL ske for, at det kan blive juleaften. Skriv  B ud for de ting, det vil være rart, hvis du får gjort. De ting, som ikke har fået enten et A eller et B, lader du bare være.

Kig nu på alle tingene med et A. Prioriter dem, så du ved lige præcis i hvilken rækkefølge, tingene skal ske. Er der mere end du kan eller vil stå for selv, så prøv at uddeleger dem til andre og fjern dem så fra din egen liste. Eller der er måske alligevel noget du kan flytte til en anden dag?

Punkterne med B er kun nice to have og ikke need to have. Derfor gør du ikke noget ved dem med mindre, du har tid og energi i overskud.

Tag så fat på lille juleaften og lav en tilsvarende prioritering.  Og bagefter tager du listen, der dækker dagene op til lille juleaften.

På denne måde får du skabt dig et overblik over de ting, der er de allervigtigste for dig at få klaret inden julefreden sænker sig. Og du kan nøjes med at bruge din tid og kræfter på det, som er nødvendigt.

Har du noget, du skal klare på 1. og 2. juledag, kan du også lave kolonner til dem. Så skal du starte med at prioritere den dag, der er vigtigst for dig.

Så kan det at have juletravlt blive en god oplevelse.

De bedste julehilsner

Tine