!DOCTYPE html> insert_pixel_code_here

Jeg skal bare lige….

Jeg skal bare lige……I morges tog jeg endnu en gang mig selv i at sige sætningen, da jeg skulle til at i gang med dagens første arbejdsopgave. Eller rettere, så tog jeg mig i, at jeg allerede havde sagt sætningen. Det var for sent. Jeg var allerede i gang med min overspringshandling.

Hvor blev jeg irriteret på mig selv. Jeg burde vide bedre. Jeg VED bedre, men alligevel falder jeg jævnligt i og putter små handlinger ind, som kan forsinke det, som jeg egentligt har planlagt, at jeg skal i gang med.

Det er en gåde for mig, at jeg bliver ved med at gøre det, når jeg nu ved, at jeg gør livet lidt mere besværligt for mig selv.

 

Overspringshandlinger – der er lys forude

Skal du også bare lige.....?

Skal du også bare lige…..?

Heldigvis er antallet af overspringshandlinger blevet mindre i takt med, at jeg er begyndt at være opmærksom på dem. Jeg ikke har brug for så mange mere.

Og jeg er blevet bedre til at opdage dem i tide og kan så vige uden om dem. Men de er der stadig i et eller andet omfang.

Til mit forsvar kan jeg sige, at jeg ikke kender et eneste menneske, som ikke laver overspringshandlinger en gang imellem. Så helt unormal kan jeg jo ikke være (og det kan jo være rart at vide).

 

En måde at undgå dine jeg skal bare lige…

Hvad har jeg så gjort for at undgå overspringshandlinger? Jo, når jeg tager mig i at skulle til at gøre eller måske allerede har gjort en, så funderer jeg over, hvorfor den lige dukkede op. Det er ikke altid, at jeg finder en forklaring. Men alene bevidstheden om overspringshandlingen, gør den lettere at undgå eller få afsluttet hurtigt næste gang samme situation dukker op.

Når jeg finder en forklaring, er det som regel noget med, at jeg skal til at i gang med et eller andet, jeg ikke føler mig helt tryg ved. Noget som på en eller anden måde er grænseoverskridende for mig.

Og at erkende det, gør det betydelig lettere at overskride grænsen, for så er jeg bevidst om, hvad jeg gør, og har i højere grad selv styringen – Det gør mig tryg. Jeg har set monsteret i øjnene, og så virker det ikke helt så farligt.

Andre gange bliver jeg klar over, at det er fordi, at det, jeg prøver at springe over, slet ikke er noget, der er vigtigt for mig. At det mere har været noget, som jeg bare synes, at det skal jeg, fordi det gør man eller er nødt til. Sådan nogle ydre regler for, hvad man gør.

Det er rigtig godt og vigtig at opdage for, så spilder jeg ikke mine kræfter på noget forkert. Noget som ikke giver mening eller værdi for MIG.

Det er lettere at handle, når du ved, hvad du skal handle på

Så vær bevidst om dine overspringshandlinger og årsagen til dem. Jo lettere bliver det for dig at undgå og/eller reducere dem. Det giver dig mulighed for at bruge din energi og tid på det, som virkelig har betydning for dig, og som giver værdi i DIT liv. Lad det være slut med: Jeg skal bare lige….

 

 

P.S. Vil du have inspiration direkte i din indbakke? Så tilmeld dig mit nyhedsbrev, hvor du får inspiration til et gladere og lettere liv med højere effektivitet og mindre stress. 

 

Af |2017-07-31T20:42:47+02:00august 19th, 2015|Blog om stress og effektivitet, Effektivitet|2 Kommentarer

Om forfatteren:

Tine Tangdal - Specialist i stress og personlig effektivitet, stresscoach, forfatter, foredrags- og workshopholder · Se alle indlæg skrevet af Tine · Læs mere om Tine og hendes historie her · 

2 Comments

 1. Sophie Madsen 16. september 2015 at 13:06 - Reply

  Hej Tina,
  Tak for et inspirerende blogindlæg. Jeg har netop for nogle uger siden været til kursus i personlig effektivitet. Jeg har fået vildt gode værktøjer til, hvordan jeg prioriterer i mine opgaver og bl.a. kom der her fokus på, hvordan man undgår de her overspringshandlinger, og hvorfor de er vigtige ikke at lave. Jeg har efterfølgende fundet ud af, at de har fyldt vildt meget, hvilket har bevirket, at jeg er blevet stresset og følt at jeg er kommet bagud på arbejdet. Så det du skriver med, at man skal være opmærksom på sine overspringshandlinger og det, at man er i gang med at lave en – er et virkelig godt råd, hvis man vil opnå en bedre personlig effektivitet. Tak:-)

  Mvh Sophie

  • Tine Tangdal 20. september 2015 at 16:36 - Reply

   Hej Sophie
   Tak for din kommentar. Ja, det er om at være opmærksom på overspringshandlinger. De er nogle værre snydere. Og godt, at du har været på et godt kursus i personlig effektivitet, sådan nogle holder jeg også jævnligt.

   Mvh. Tine

Skriv en kommentar