Jeg samler…

Jeg har fundet ud af, at jeg samler. Det er egentligt ikke noget, jeg har tænkt så meget over tidligere. Der gemte jeg bare tingene, og ind imellem sorterede, ordnede og arrangerede jeg for til sidst at gemme det meste væk igen. Ude af øje ude af sind.

Jeg samler, og det giver rod.
Jeg samler, og det giver rod.

Over årene er der kommet nye ting til. Ikke at jeg er passioneret samler af bestemte ting, men mere sådan noget med, at jeg hellere må gemme på det her for, det kan jo være, jeg får brug for det igen.

Hold da op, hvor der fylder. Både fysik og mentalt.

Hvor har jeg meget stående, liggende og hængende. Og hvor lidt af det jeg reelt har glæde af i dagligdagen. Og i mit liv i det hele taget. Det meste er bare fyld.

Så jeg må op på hesten og tage fat på endnu en sorteringsrunde. En sorteringsrunde, hvor der virkelig skal ryddes ud, så jeg kun gemmer ting, der virkelig betyder noget for mig og ikke bare fylder op.

 

Jeg samler  – En erkendelse

Det er en erkendelse for mig, at jeg er samler. Jeg accepterer også, at det er et behov, jeg har. I perioder.

Da jeg kiggede på mit rod, fandt jeg ud af, at jeg lige så stille har fundet noget nyt at samle på. Jeg er blevet helt passioneret omkring netop det.Og jeg ved, at jeg vil gøre alt for at blive ved med at samle på netop det resten af mine dage. For det gør mig rigtig glad og fylder mig med energi. Og så er det oven i købet både let at samle på og bære på – jeg er nemlig begyndt at samle på gode oplevelser.

De er alle vegne. De har alle mulige størrelser, faconer, farver, dufte, lyde, temperaturer og så videre. Nogle er bitte små. Andre er kæmpe store. Nogle vedrører mig selv direkte. Andre vedrører andre, men hvor jeg får lov til at være med på en kigger. De findes simpelthen alle vegne, hvis du er opmærksom på dem. Og det er jeg blevet, heldigvis.

Det er en evne, jeg har trænet en del efter, at jeg gik ned med stress.

Tidligere kunne jeg sagtens glæde mig over rigtig mange ting, men jeg var ikke så god til at lægge dem på lager. De var mere flygtige – jeg oplevede dem, og så var det forbi.

Jeg var meget bedre til at lagre de dårlige oplevelser. Som så fik lov til at fylde mere i mit liv. Og derved blev de medvirkende til, at jeg blev ramt af stress.

I dag har jeg kun en lille bitte hylde til de dårlige oplevelser. Jeg gider simpelthen ikke samle på dem. Jeg synes ikke, de er værd at slæbe rundt på. I stedet har jeg reserveret pladsen i mit hjerte, hjerne, mave, eller hvor det nu er, jeg har lagerplads, til gode oplevelser – for de gør mig godt og giver mig glæde og energi.

Jeg glæder  mig helt til at få ryddet ud i alle de fysiske ting, jeg har. Det bliver skønt i stedet at bruge pladsen i mit hjem til ting, jeg har fornøjelse af og glæder mig over.

Det giver endnu flere gode oplevelser, og det er en god vej hen til happiness.

 

Hav en rigtig dejlig dag med masser af glæde.

 

Mange glade hilsner

Tine Tangdal

 • Blog kategorier

 • Tine Tangdal, ved noget om langvarige stress symptomer
 • Kontakt Tine på
  51 92 10 90

  Eller klik her

 • Mere til dig:

  Svimmelhed og stress

  Svimmelhed Jeg arbejder til dagligt som sygeplejerske og blev i januar langtidssygemeldt, da jeg siden slutningen af november havde haft konstant svimmelhed søvnbesvær, uro i

  Læs mere »

  Inden jeg går på ferie-liste

  En Inden-jeg-går-på-ferie-liste kan hjælpe dig med at få og bevare overblikket over alle de ting, du skal nå inden din ferie. Med den kan du sikre, at du når de ting, der er vigtige for dig

  Læs mere »
  Koncentrationsbesvær, er det noget du oplever?

  Oplever du koncentrationsbesvær?

  Koncentrationsbesvær er blevet en del af min arbejdsdag. Næsten hver dag. Så jeg kender en del til en række forskellige varianter – og heldigvis også en del til, hvordan den kan undgås eller styres.

  Læs mere »
  Drømmer du om at sove godt

  Vil du sove godt?

  Vil du sove godt? Hvis du drømmer du om at sove godt, så er det en drøm, der højst sandsynlig kan gå i opfyldelse. Søvn

  Læs mere »