!DOCTYPE html> insert_pixel_code_here

Hvad er stress?

Hvad er stress? 2016-11-14T18:25:11+00:00

Et ofte stillet spørgsmål er: Hvad er stress? I dag bruges ordet stress i flæng, så du kan let at komme i tvivl om

  • Hvad er stress
  • Hvad er travlhed
  • Og hvad er noget helt tredje

 

Derfor er det godt at vide, hvad stress er.

Stress er en helt naturlig reaktion. Stress gør dig i stand til at kunne yde en kortvarig, ekstraordinær præstation i en kritisk situation, som f.eks. hvis du kommer ud for glat føre eller skal til eksamen.

Hvad er stress og hvad er travlhed

Hvad er stress og hvad er travlhed

Når du stresser, bliver dine sanser skærpet, og du bliver tunet til at kunne yde noget ekstraordinært – men kun kortvarigt. Bliver du i stressen, vil den virke modsat.

Fra naturens side er det meningen, at stress kun skal være kortvarig. For så vil de påvirkninger, din krop og hjerne oplever, normalt ikke betyde noget for dit helbred.

Men når stressen bliver mere langvarig, så kan det blive farligt. Derfor skal du være på vagt.

 

Hvad er stress egentlig

Når du stresser, sættes der gang i produktionen af stresshormoner. Disse hormoner kan ved store mængder skabe en ubalance i din krop og hjerne. Det kan så give sig udslag i en lang række både fysiske og psykiske symptomer, så som høj puls, dårlig søvn, humørændringer mv. Læs mere om stress symptomer her.

Stress er ikke en sygdom i sig selv, men kan give anledning til en række sygdomme og gener, derfor er det vigtigt at tage stressen alvorligt. Reagerer du ikke på stress, kan det medføre alvorlige konsekvenser, se mere om stress konsekvenser.

Opdager du, at du er stresset, skal du prøve at finde årsagerne til din stress. Kender du dem, har du mulighed for at handle i forhold til dem, så du kan stoppe eller mindske stressen. Det kan dog godt nogen gange være et detektivarbejde at finde de præcise årsager. Derfor kan det være godt at få hjælp til at styr på stressen.

Har du mistanke om, at du måske er stresset, kan du tage en stresstest her.

 

Har du spørgsmål til, hvad er stress, så er du velkommen til at kontakte mig via mail eller ringe på 5192 1090

 

Jeg vil gerne vide mere