!DOCTYPE html> insert_pixel_code_here

Følelsen af fiasko

Forleden dag  fik jeg følelsen af fiasko. Jeg var  på et kursus. Det er der såmænd ikke noget underligt i.

Men jeg fik en ny oplevelse – Jeg blev KASSERET. 

Jeg havde glædet mig til kurset, for det var meget relevant for mig at blive klogere på det emne, kurset handlede om.

En af de allerførste ting, vi blev bedt om, var at finde en partner, som vi skulle arbejde sammen med resten af kurset. Det synes, jeg altid er lidt svært, for jeg ved jo ikke, hvem de andre er, og hvad de vil med kurset.

Nå, men jeg endte op med at blive partner med en kvinde. Lad os kalde hende Anne. Vi skulle fortælle hinanden, hvad vi mente, vi var bedst og dårligst til i forhold til kursets emne. Det var meget godt i tråd med det, som vi var blevet bedt om at forberede hjemmefra, så for mig var det rimeligt nemt at svare på.

Så blev det Annes tur: Jo altså, hun var kun lige startet som selvstændig, så hun havde ikke nogen erfaringen med det, kurset handlede om. Men hun ville gerne fortælle mig om det, hun havde tænkt sig at ville bygge sin forretning på.

Følelsen af fiasko

Det er ikke sjovt at føle sig kasseret. Det giver følelsen af fiasko.

Herefter fik vi udleveret en opgave, vi hver især skulle løse for derefter at tale med vores partner om den.  Jeg startede igen med at fortælle om mine svar på opgaven.

Anne havde kun svaret på nogle af tingene, men til gengæld syntes hun, at jeg skulle vide noget mere om, hvorfor hun synes, hendes forretning er så interessant.

Her dummede jeg mig nok.

For jeg kom til at spørge om, vi ikke kunne koncentrere os om opgaverne på kurset.

Da vi lidt senere skulle sparre med vores partner igen, var Anne væk. Hun var gået hen til en anden, hvis partner havde været nødt til at gå. Og nu stod de to og samarbejdede. Hun havde ikke engang sagt noget.

Var det lang næse til mig?

Fik jeg følelsen af fiasko?

Det tror jeg nok. Jeg følte mig i den grad fravalgt. Kasseret. Afvist.

 

Hvad skete der med følelsen af fiasko?

Men følelsen holdt heldigvis ikke så længe, for det gik op for mig, at det bestemte jeg selv.

Godt nok ville Anne ikke samarbejde med MIG.

Godt nok var jeg blevet kasseret.

Men jeg havde efter min bedste overbevisning ikke gjort noget forkert.

Alt jeg havde gjort, var at spørge om, vi ikke kunne koncentrere os om det, vi var kommet for at koncentrere os om.

Jeg var taget på kursus for at blive klogere på et emne, ikke for at høre om noget helt andet. Jeg havde hverken været uhøflig eller grov over for Anne. Så jeg havde i virkeligheden ikke gjort noget, jeg kunne klandre mig selv for.

Så forsvandt følelsen af fiasko og gav mig til gengæld en følelse af tilfredshed, for

 

     √ Jeg havde været tro mod mig selv

     √ Havde taget ansvar for situationen, og sagt fra på en pæn måde

      Jeg tog ansvar for mine følelser og lod dem ikke styre mig

      Jeg fik rigtig meget ud af kurset

 

Får du også følelsen af fiasko ind imellem?

Det tror jeg – for det får vi alle en gang i mellem. Det er meget menneskeligt.

Så stop op og spørg dig selv:

Er det rimeligt, at du får den følelse?

Har du virkelig sagt eller gjort noget dumt?

 

Ofte er det din autopilot, der fortæller dig, at det nok er dig, den er gal med, og slet ikke det, der virkelig er foregået.

Sæt selvbebrejdelsen på pause et kort øjeblik og tage en tur op i helikopterperspektiv:

 

Var det dig, der var galt på den?

 

Hvis nej, så stop straks med at bebrejde dig selv mere. Glæd dig i stedet over, at du godt ved, hvordan du skal opføre dig.

 

Hvis ja, var det så så slemt, som du gør det til? Hvad kan du gøre for at gøre det godt igen?

Har du dummet dig, gør det bare så godt at vide, at du har gjort en indsats for at rette op på det skete.

 

Det styrker dit selvværd, når du tager dig selv alvorligt og reagerer, når du får en dårlig følelse. Du vil opdage, at det ofte er uretfærdigt over for dig selv. At du ofte slet ikke har grund til at få den dårlige følelse. Det giver en god følelse.

 

Vil du have mere inspiration, så følg med på bloggen eller tilmeld dig nyhedsbrevet, så inspirationen lander lige i din indbakke.

 

Skriv en kommentar

Alternatives naturelles aux traitements

Pas mal de patients cherchent a commencer avec de la medecine douce quand ils commencent a deceler des troubles de l’erection ou des plantes naturelles pour donner un coup de fouet a leur vie sexuelle. https://www.acheter-levitra.net/alternatives-naturelles.html C’est moins agressif, et bien moins gênant et difficile psychologiquement que d’aller consulter un medecin pour se faire prescrire un traitement contre les troubles de l’erection.